• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

booked.net

POSJEĆENOST

1.png1.png5.png9.png2.png7.png7.png
Danas 1424
Jučer 5676
Tjedan 25023
Mjesec 72537
Sveukupno 1159277

14-06-2024

 

Pobožnost presvetom oltarskom sakramentu – klanjanje.

 

Svaki četvrtak imamo u župi Euharistijsko klanjanje i blagoslov sa Oltarskim Presvetim Sakramentom. Ovim tekstom želimo potaknuti što veći broj župljana, a i svih ostalih da se odazovu na pobožnost klanjanja.

 

 

Smisao i važnost klanjanja.

 

Pravi smisao klanjanja i štovanja Euharistije je izvan Svete Mise. Klanjanje je osobna priprema za Svetu Misu i Svetu Pričest, a isto tako i zahvala za Svetu Misu. Posvuda, gdje se god održava euharistijsko klanjanje događa se buđenje i produbljivanje vjere u otajstvo Euharistije.

 

U slavljenju Svete Mise u zajednici malo je vremena za tišinu, da se o cijeloj veličini Otajstva razmišlja. Postavlja se pitanje kad običan vjernik može uzeti vremena da razmišlja u tišini? Možda pojava današnjeg gubljenja razumijevanja za Euharistiju u našim prostorima povezano je s time što skoro nema više privatnog i javnog oblika štovanja Euharistije izvan Svete Mise.

 

Imamo Svete Mise na svom jeziku, sve možemo razumjeti, no ipak su mnoge crkve sve praznije. Moguće je reći sa Svetim Ivanom Krstiteljem: „Među vama je Onaj, kojeg vi ne poznajete.“

 

Pred Svetohraništem u klanjanju moguć je osobni i dublji susret sa Euharistijskim Isusom!

 

Promišljanje uz klanjanje;

 

Pokaži mi, Isuse Kriste, kako da nađem vremena za tebe…, vremena da ti govorim…, vremena da te slušam…, da nađem vremena za tebe zaustavljajući tok mojih zanimanja i čuvajući za tebe u svakodnevnoj buci trenutke tišine…, da nađem vremena za tebe, da predam svoje oči bistrini tvojih…, da te pitam o onome što moram činiti, misliti, reći, poduzeti…, da nađem vremena za tebe Stvoritelju moga vremena i da ti vratim radosno, zahvalna srca, trenutke što mi ih daje tvoja dobrota…, da nađem vremena za tebe ne odgađajući neprestano trenutak sastanka, ne odlažući ga do zadnjeg časa zamornoga dana, da ti ne bih dao samo ostatke već potrošenoga vremena jer Ti moraš biti na prvom mjestu kao prva ljubav…, da nađem vremena za tebe…, vrijeme koje zaslužuješ…, vrijeme koje očekuješ.., vrijeme koje mi je potrebno da u tebe uroni cijeli moj život i moje djelovanje…

 

Majka Terezija

 

 

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje 55, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: