• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

booked.net

POSJEĆENOST

1.png1.png6.png6.png4.png8.png7.png
Danas 101
Jučer 2654
Tjedan 32233
Mjesec 79747
Sveukupno 1166487

16-06-2024

Misa za pokojne branitelje


U groblju Glavičice danas je slavljena sveta misa za sve poginule branitelje I., II., svjetskog rata i poraća te Domovinskog rata. Dogovoreno je za buduće da se ova Misa uvijek slavi u subotu uoči Velike Gospe. Svetu misu je predvodio nas prisojanin a novi Splitsko-Makarski nadbiskup Dražen Kutleša.

Koncelebrirali su župnik don Ivan Bebek, don Mate Šola, don Lovre Šola, don Mihovil Zrno i don Ante Kutleša koji je propovijedao pod misom. Liturgijsko pjevanje je animirao mješoviti zbor Regina Coeli. Pored spomenika poginulim braniteljima je položeno cvijeće i upaljene svijeće a nadbiskup je izmolio odrješenje za njih. Svetom misom i molitvom zahvaljujemo svim braniteljima koji su nesebično dali svoj život da možemo imati ono što danas imamo.

MOLITV A ZA POKOJNE BRANITELJE

Nebeski Oče, od Tebe dolazi nas život i Tebi se svatko vraća. Dao si nam taj boravak na zemlji kako bismo se pripremili na sudjelovanje u Tvojoj vječnoj ljubavi. Ne koristimo uvijek dobro ovo vrijeme, i neki, nažalost, odbijaju Tvoje prijateljstvo. Drugi, pak, žele biti s Tobom, tražeći istinu, pravednost i dobrotu, no, ljudska slabost zamračuje čistoću duše. Zato nakon smrti trebaju najprije proći kroz čišćenje, kako bi se konačno mogli susresti s Tobom, licem u lice.

Molimo Te za sve naše pokojne branitelje, poginule iz I svjetskog rata, II svjetskog rata i poraća i Domovinskog rata, koji trpe u čistilištu, prepoznavajući jasno u svjetlu Tvoje ljubavi vlastitu nesreću, propuste i grijehe zemaljskog života. Oče milosrđa, oslobodi od trpljenja one za koje je Tvoj ljubljeni Sin prolio svoju Predragocjenu Krv.

Znamo da prazna riječ ili mnoštvo riječi-ne mogu pomoći ni spasiti naše pokojne. Zato želimo, zajedno s Isusovom Krvlju, prikazati i svoju krv kao znak ljubavi i solidarnosti. Neka trud našega rada, vjernost Bogu, strpljivost u trpljenju i uzajamna ljubav probijaju granicu smrti te pridonesu skorom i potpunom sjedinjenju naših pokojnih s Tobom.

Molimo prije svega za sve one kojima dugujemo posebnu zahvalnost, od kojih smo primili život, vjeru, mir, slobodu i druga dobročinstva. U svome milosrđu, također, pogledaj na one kojih se nitko ne sjeti.

Amen.

Za još slika klikni na opširnije.

 

 

 

 

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje 55, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: