• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

booked.net

POSJEĆENOST

1.png0.png2.png1.png9.png5.png0.png
Danas 4637
Jučer 5215
Tjedan 20144
Mjesec 39052
Sveukupno 1021950

19-05-2024

Svetkovina Velike Gospe u Prisoju

Za proslavu zaštitnice župe Prisoje, Uznesenja Blažene Djevice Marije, pripremali smo se trodnevnicom.

Sve večeri trodnevnice je predvodio župnik don Ivan Bebek. Teme su bile: Otac, Sin I Duh Sveti. Pod misama u trodnevnici su pjevali zbor djece i mladih "Ancora".

Svećenici iz susjednih župa su dolazili sve tri večeri ispovijedati vjernike župljane i hodočasnike. Na sve večeri se okupio lijep broj vjernika.

Na samu svetkovinu župe mise su bile u 7 i 11 sati. Jutarnju svetu misu u prepunoj crkvi je predvodio naš mladomisnik don Tomislav Kutleša, a dok je svečanu svetu misu u 11 sati predvodio don Ivan Bijakšić, župni vikar iz župe sv. Ivana Gradina.

Svećenici su već počeli ispovijedati u 10 sati. Okupio se velik broj vjernika, čini nam se veći nego prijašnjih godina. Točno u 11 sati smo pošli procesijom ispred crkve. Bilo je lijepo vidjeti procesiju predvođenu križem, hrvatskim barjakom, Papinskim barjakom, ministrantima, Gospinim kipom kojeg su nosili tradicionalno ob. Joze Ivančića Šekija.

Misa je bila u grobljanskoj kapelici. Na misi je uz don Ivana Bijakšiča, don Ivana Bebeka župnika i mladomisnika don Tomislava Kutlešu koncelebriralo još 20 svećenika. Nekoliko svećenika je ostalo u crkvi ispovijedati.

Don Ivan Bijakšić je božanskim glasom ispjevao Evanđelje. U dirljivoj propovijedi u kojoj je stavio naglasak na majke po uzoru na Djevicu, izmamio kod mnogih suze. Pod misom je vrlo lijepo pjevao naš veliki mješoviti zbor "Regina Coeli". Nakon svete mise svećenici, redovnici, redovnice, bogoslovi i sjemeništarci su nastavili druženje kod stola u velikoj župnoj dvorani. Imali smo i dragoga gosta koji je bio na misi i kod župnika u dvorani a to je naš hrvatski general Željko Glasnović.

Hvala svima ( dobročiniteljima: domaćicama, domaćinima, pjevačima, ministrantima, onima koji su čistili crkveno dvorište i groblje na Glavičicama) koji su se odazvali i doprinjeli da trodnevnicu a i samu svetkovinu župe provedemo baš onako kako treba. Svima dragi Bog bio plaća i nagrada i neka Vas sve blagoslovi po zagovoru Blažene Djevice Marije. 

Ostale slike u našoj galeriji!

 

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje 55, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: