• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

booked.net

POSJEĆENOST

1.png2.png2.png3.png9.png5.png2.png
Danas 1001
Jučer 1715
Tjedan 2716
Mjesec 30019
Sveukupno 1223952

16-07-2024

 

Mlada Misa našega don. Tomislava Kutleše

Dragi naš don Tomislave, biseru odabrani,

i u vinograd Božji pozvani!

sve zapreke hrabro si izdržao

i svećenik Božji – ti si postao.

 

Raduje se danas nebo i zemlja,

a posebno radosno kliče

veliko „Bogu hvala“ –

prisojačka dolina cijela.

 

Svečano i lijepo bilo je danas u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Prisoju, gdje je u kapelici Presvetoga Srca Isusova na groblju Glavičice, u Dučiću, mladu misu prikazao don Tomislav Kutleša. Ovaj tridesetpetogodišnji svećenik Riječke nadbiskupije za mladomisničko geslo uzeo je riječi iz Lukina evađelja „Zdravo Marijo, milosti puna!“, a za propovjednika odabrao je prisojačkoga svećenika don Marka Kutlešu koji je trenutno na službi u župi Prestvetoga Trojstva u Gabela Polju.

- Molim te, ne govori ni o meni, ni o sebi, već o Kristu, kazao je don Marko prenoseći mladomisnikove riječi kada ga je odabrao za propovjednika.

I uistinu, don Marko je danas govorio o Kristu i katoličkoj vjeri, o hrvatskim mučenicima koji su za nju položili život, a mladomisniku i ostalima poručio da je odabrao najbolji put, da se imaju u koga ugledati i koga slijediti, opraštajući i ne zamjerujući niti jednome grešnom čovjeku.

Mladomisnik Tomislav prethodno se pomolio na grobu bake Kate i djeda Tomislava gdje je ujedno primio blagoslov svojih roditelja, majke Zdravke i oca Ivana.

Darove na oltar mladomisniku su prinijeli njegovi roditelji, sestre i nećaci, a u ime prisojačke župe,  župnik don Ivan Bebek uručio mu je kalež, misnicu i pribor za podjelu bolesničkoga pomazanja.

Pod misom je pjevao župni zbor Regina Coeli, a zajedničko druženje nastavljeno je uz obiteljski stol. Tu su se prigodnim riječima i čestitkama mladomisniku i njegovoj obitelji obratili prisojački svećenici koji djeluju u misijama, fra Ante i Zvonimir Kutleša, don Ante Kutleša, mladomisnikov duhovni voditelj don Josip Radić, te između ostalih fra Josip Kutleša iz Imotskoga. Valja istaknuti da je fra Zvonimir jučer u Prisoju slavio svetu misu u prigodi 50. godina misništva, a u obraćanju mladomisniku je rekao da ga je Bog za ovaj poziv odabrao.

- U bivšem sustavu u ovom kraju nije bilo svećenika, ljudi su se pitali tko će im govoriti mladu misu, na što je jedan odbornik rekao da će im on zamjeniti svećenika. U tomu trenutku, kazao je fra Zvonimir, u mladima se probudio inat i neki su već tada, poput njega, odlučili poći za svećenika.

Bogu hvala, u ovoj duvanjskoj župi danas ima tko služiti svetu misu, a tako će biti i u Riječkoj nadbiskupiji u kojoj nedostaje duhovnih zvanja, stoga joj se na raspolaganje dao mladomisnik Tomislav.

Napomenimo da je mali prisojački zaselak Dučić iznjedrio 21-jedno duhovno zvanje, a poznato je da je iz ovoga mjesta i mons. Dražen Kutleša, biskup Porečko-pulske biskupije.

Okupljene vjernike i mladomisnika došao je posjetiti i svoj im blagoslov udijeliti vojni biskup u BiH, mons. Tomo Vukšić, a mladomisnik je zahvalio svima koji su ga svojim molitvama doveli do oltara.

Ostale slike u našoj galeriji!

 

Zora Stanić/Tomislavcity

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje 55, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: