• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

booked.net

POSJEĆENOST

9.png7.png9.png3.png6.png8.png
Danas 874
Jučer 2864
Tjedan 9444
Mjesec 29449
Sveukupno 979368

27-04-2024

 

Susret hrvatske katoličke mladeži – Gospić, 4. svibnja 2024.

- prijave mladih iz Hrvatske i BiH -

Poštovani,

grad Gospić i Gospićko-senjska biskupija domaćini su 12. susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se, pod geslom „Raduj se za svoje mladosti“ (usp. Prop 11, 9), održati u Gospiću u subotu, 4. svibnja 2024.

Prijave za Susret započele su 4. siječnja i trajat će sve do Uskrsa, 31. ožujka, putem platforme e-župe. Za razliku od prijašnjih godina, nema više unosa gotovih tablica s podacima mladih, već se svaka mlada osoba, u dogovoru s Vama, prijavljuje na Susret putem navedenog sustava.

Link za prijavu je u nastavku: https://www.e-zupe.com/prijave/gospic/shkm .

ZA CJELOKUPNI TEKST KLIKNI NA OPŠIRNIJE ......

 

Podaci potrebni za prijavu su sljedeći: biskupija/misija, grad, župa/misija, ime i prezime, spol, datum rođenja, OIB/broj osobnog identifikacijskog dokumenta, kontakt telefon, e-mail, status (krizmanik, srednjoškolac, student, radnička mladež, svećenik, časna sestra) i veličina majice.

Svećenici/pratnja grupe prijavljuju se na isti način kao i mladi, uz posebnu napomenu o svom statusu prilikom prijave.

Za maloljetne osobe obvezna su imena roditelja/skrbnika i njihov broj mobitela.

Za sudionike iz Hrvatske obavezan je unos OIB-a, a za sudionike izvan Hrvatske obavezan je unos osobnog identifikacijskog dokumenta (osobne ili putovnice).

U sklopu strogih, sigurnosnih provjera, ovi će podaci biti predani policiji radi utvrđivanja identiteta sudionika. Za vrijeme trajanja susreta, svi prijavljeni mladi moraju imati uz sebe važeći osobni identifikacijski dokument!

Prijave za osobe s invaliditetom također idu preko platforme e-župe. Ukoliko uz prijavljenu osobu dolazi i osoba u pratnji, važno je da i ta osoba podnese zasebnu vlastitu prijavu za sudjelovanje. Osobe s invaliditetom ne plaćaju kotizaciju!

Pravo na smještaj (noćenje) ostvaraju mladi koji dolaze iz Dubrovačke biskupije, Đakovačko-osječke nadbiskupije, Hvarske biskupije, Požeške biskupije i mladi iz inozemne pastve (uključujući BiH). Potrebu za smještajem treba naglasiti u prijavi uz odabir jedne od opcija: noćenje s petka na subotu, noćenje sa subote na nedjelju, noćenje od petka do nedjelje.

Na Susret se mogu prijaviti mladi od 14 do 35 godina!

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 10 eura i uključuje obilježja Susreta i lunch paket (sendvič, kolač, voće i voda). Uplatnicu možete pronaći na službenoj stranici SHKM 2024. ili na sljedećem linku: https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/kotizacija .

Organizatori mole da se uplata kotizacije, ukoliko je to moguće, izvrši na razini nad/biskupije, a ne pojedinačno za svaku prijavljenu grupu ili osobu.

Napominjem da nakon 31. ožujka neće biti moguće naknadne prijave!

Susret je jednodnevan, a sastojat će se od prijepodnevnog dijela programa u župama Gospićko-senjske biskupije (ondje će mladima biti osiguran i ručak) te programa u Gospiću (pretprogram u gradu i središnji dio programa na stadionu).

Obrada prijava

Do kraja mjeseca kontaktirat će Vas gosp. Velimir Jurković, voditelj platforme e-župe, kako bi, u dogovoru s Vama, zaštitio Vaše računalo putem kojeg ćete obrađivati zaprimljene prijave. Više o tome reći će Vam gosp. Jurković.

Zaprimljene prijave obrađivat ćete na sljedeći način:

  • na svom profilu, na platformi e-župe, imat ćete uvid u prijave
  • putem maila ili same platforme e-župe – kako već odlučite, primit ćete poruku kad god netko izvrši prijavu za Vašu nad/biskupiju
  • da bi prijava bila valjana, svaki zahtjev morate odobriti u sustavu
  • u dogovoru sa župnicima Vaše nad/biskupije, oni također mogu biti ti koji će odobriti prijave za mlade iz svoje župe – važno je samo da se registriraju na e-župe (iskoristite ovu mogućnost – vjerujem da će Vam to uvelike olakšati cijeli proces prijava)
  • župnici imaju uvid samo u prijave mladih iz svoje župe. Vi kao povjerenici imate uvid u sve prijave iz Vaše nad/biskupije!
  • osobne podatke prijavljenih mladih iz Vaše nad/biskupije zabranjeno je koristiti u bilo koje druge svrhe (uključujući korištenje njihovih e-mail adresa za informiranje o aktivnostima u Vašoj nad/biskupiji!)

Na web stranici Susreta dostupne su pripremne kateheze, a uskoro će biti objavljen i Križni put za mlade koji su za korizmu, a kao dio pripreme za Susret u Gospiću, pripremile sestre Karmelićanke. Također, do kraja mjeseca, na web stranici bit će dostupni vizuali promidžbenih materijala (letci i plakati) koje možete, prema svojim potrebama, preuzeti i tiskati.

Informacije o Susretu možete pratiti na službenim stranicama SHKM-a: https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/ ili putem društvenih mreža Susreta (Facebook i Instagram).

Za sva pitanja i nedoumice, dostupna sam Vam putem e-maila mladi@hbk.hr i mobitela 091 263 5008.

Iva Vrabac, tajnica Ureda HBK-a za mlade

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje 55, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: