• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

booked.net

POSJEĆENOST

1.png1.png5.png9.png0.png8.png3.png
Danas 1230
Jučer 5676
Tjedan 24829
Mjesec 72343
Sveukupno 1159083

14-06-2024

Blagoslov zvona na kapelici na Glavičicama

U nedjelju 26. kolovoza 2012. za vrijeme svečane svete mise, koju je predvodio biskupov izaslanik, a inače bivši prisojački župnik i umirovljenik u Svećeničkom domu u Mostaru, don Mihovil Zrno blagoslovljeno je novo zvono na toj grobljanskoj crkvi Srca Isusova na Glavičici sela Dučića župe Uznesenja Marijin u Prisoju. Na ovome slavlju bio je nazočan mještanin don Mate Šola i mjesni župnik don Gordan Božić koji je izrekao pozdravne i zahvalne riječi ovome predvoditelju slavlja, koji je i blagoslovio zvono, kao i darovatelju zvona Mati Ivančiću, njegovoj supruzi Cviti kao i svima ostalima iz ove obitelji koja je trenutno radi rada nastanjena u Njemačkoj. Zahvale je uputio i svima nazočnima za bilo koji dar za ovu crkvu i groblje, kojih je bilo iznimno više jer su mnogi još na godišnji odmorima i u pohodima svome rodnom kraju i svojim milima i dragima koji u njemu obitavaju. 

Don Mihovil je propovijedao prisutnome puku, s kojim je djelovao punih 25 godina, nedjeljnu riječ Božju, a odnosila se na nedvojbenu ispovijest vjere i potpunoga opredjeljenja za Boga, njegove zakone i njegovu svetu riječ starozavjetnoga puka pred Jošuom, te ono što se govori u evanđelju a odnosi se također na ispovijest vjere u Mesiju koju je u ime svih apostola i učenika izrekao apostol sv. Petar i za tu odlučnost i čvrstinu duha dobio dar vlasti u Crkvi. Osvrnuo se don Mijo i na vrijeme gradnje ove crkve kao i sve napore što ih je skupa sa svojim vjerničkim pukom ugrađivao u objekte i vjeru župne zajednice kojoj je sada na čelu novi župnik, koji je dovršio izgradnju ove crkve. Pjevanje za vrijeme ove mise imao je dječji zbor ove župe.

            Ova grobljanska crkva dovršena je 2011. god., a blagoslovljena je na blagdan Srca Isusova 1. srpnja iste godine. Blagoslov je obavio za vrijeme svete mise vojni ordinarij u BiH biskup Tomo Vukšić. U isto vrijeme Mate Ivančić obećao je darovati zvono za crkvu i već neposredno prije Božića te godine zvono je stiglo iz poznate tvornice Grassmayer u Austriji. Zvono je teško 256 kg, a koštalo je 7500 eura. Na toranj su ga postavili 7. ožujka 2012. stručnjaci iz spomenute tvornice. Zvono svojim će zvukom pozivati na susret s Bogom prigodom poziva na Angelus ujutro, u podne i navečer, te u povodu preminuća i pokopa nekoga od župne braće i sestara.

 

 

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje 55, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

Vi ste ovdije: