• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STATISTIKA

Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
884
1110
1994
18616
42340
2130970

Vaš IP: 52.91.245.237
°F°C
Prisoje
Error! Unable to Find Specified Location!

U zagrljaju Velike Gospe prisojačke

 

Na proslavu svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije, u Prisoje, slilo se i danas mnoštvo vjernika. Domaćim župljanima, su se pridružili hodočasnici iz ostalih buško-blatskih župa, kao i oni rasuti po svijetu, a koji su ovih ljetnih dana pristigli u rodni zavičaj.

Došli su na mjesto gdje se osjećaju „sretno“ i tako se pridružili „koloni hodočasnika“, koji na današnji dan hrle u brojna marjanska mjesta i svetišta, kazao je fra Zoran Kutleša, koji je predvodio koncelebrirano sveto misno slavlje.

Možda se danas pitamo zašto kažemo „Velika Gospa“. Svijet u kojem živimo ne priznaje poniznost, ali Gospa je zbog svoje poniznosti, jednostavnosti i povjerenja bila velika u Božjim očima. Zato je dušom i tijelom uznesena u nebesku slavu. Ona nas danas poziva na obraćenje, na činjenje dobra i da se ne umislimo da ne možemo biti bolji. Taj odnos možemo poboljšati prema Bogu i prema bližnjima, ponajprije u svojim obiteljima, kazao je između ostaloga u propovijedi fra Zoran Kutleša.

Središnjoj proslavi prethodile su mise trodnevnice (pod kojom su nam pjevali gosti, zbor iz Bile, te iz naše župe zbor mladih „Ancora“ i Veliki mješoviti zbor „Regina Coeli“), tijekom kojih su vjernici imali prigodu i za svetu ispovijed, te se tako kroz molitveni program, pripremiti za ovaj veliki dan.

Župnik don Ivan Bebek, na kraju misnoga slavlja, zahvalio je Bogu na lijepome vremenu, današnjem propovjedniku, te svima koji su pomogli u pripremi proslave prisojačke Gospojine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje bb, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

Vi ste ovdije: