• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

booked.net

POSJEĆENOST

1.png2.png2.png3.png9.png1.png5.png
Danas 964
Jučer 1715
Tjedan 2679
Mjesec 29982
Sveukupno 1223915

16-07-2024

Od Švicarske garde do svećeništva

biskup Markus Büchel zareditelj

Naš Ivan Šarić sin Stjepana i pok. Ljubice r. Ljubičić, na svetkovinu Blagovijesti 25. ožujka, na Petu korizmenu nedjelju, u katedrali u St. Gallenu zarađene je za svećenika, a dan kasnije, 26. ožujka slavio je svoju mladu misu u župi Sv. Martina Bruggen.

U katedralu u švicarskom gradu St. Gallenu pohrlila obitelj, brojni prijatelji i ljudi iz svih sfera njegova dosadašnjeg djelovanja. U bogoslužju su se pjevale pjesme na hrvatskom i njemačkom jeziku, posebno je na kraju odjeknula "Rajska Djevo Kraljice Hrvata". Među koncelebrantima su bila i dva pomoćna biskupa, Alain de Raemi, bivši kapelan garde, i Marian Eleganti (bivši biskup za mlade). Više od 40 svećenika, te đakona i ministranata došlo je ispratiti svog subrata u ovom važnom trenutku. Naravno, četvorica stražara čuvala su počasnu stražu tijekom bogoslužja.

Misno slavlje okupilo je brojne vjernike, ogromna katedrala bila je zauzeta gotovo do posljednjeg mjesta, a bila je i manja grupa iz naše župe, a kao dodatno iznenađenje i članovi Klape Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj", koji su svojim pjevanjem uveličali prigodni domjenak nakon ređenja, a sutra dan pijevali cijelu mladu misu na hrvatskom jeziku što je velika čast i iznimka.

sl.; Polaganje ruku don Ante Ivančić, rođak po ocu

 

sl.; Polaganje ruku fra Petar Ljubičić, brat od majke

 

sl.; Osobna čestitka od pape Franje

 

sl.; Mlada Misa u ž. Sv. Martina Bruggen

 

Don Ivan, sin je Stjepana i pok. Ljubice rođen u švicarskom Wilu gdje su živjeli njegovi roditelji koji su onamo odselili iz naše župe. Nekadašnji član Papinske švicarske garde, u kojoj je i počeo razmišljati o svećeništvu. Za svoje mladomisničko geslo odabrao je redak iz Prve Ivanove; 

– U ovom je ljubav; ne da smo mi ljubili Boga, nego - On je ljubio nas  – 

(1Iv 4,10)

 

Mladu će misu don Ivan proslaviti još i u Vatikanu, zatim u Njemačkoj, a 9. kolovoza i u Prisoju, gdje se očekuje velika svečanost. 

 

 

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje 55, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: