• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

booked.net

842431
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Sveukupno
2559
3961
10587
796879
13990
101434
842431

Your IP: 3.215.174.30
2020-08-04 18:21

U našoj župi dogodio se predivan susret Prijatelja Maloga Isusa

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Prisoju, danas je bila domaćin XXI. susreta Prijatelja Maloga Isusa Sarajevske provincije, a koje je u suradnji s ovom župom upriličila Družba sestara Služavki Maloga Isusa.

Susret je počeo euharistijskim misnim slavljem koje je u sumisništvu desesetak svećenika predslavio mjesni biskup mons. Ratko Perić.

U uvodnoj riječi naš župnik, don Ivan Bebek, pozdravio je sve vjernike i hodočasnike pristigle kako iz buškoblatskih i duvanjskih župa tako i onih pristiglih iz Neuma, Slavonskoga Broda, Prozora-Rame, Livna, Viteza i drugi župa BiH i RH. Ovom prigodom podsjetio je na lijepu suradnju koju prisojačka župa ima sa č.s. Služavkama Maloga Isusa. Naime, već pet godina zajednički organiziraju različite duhovne i karitativne programe na obostrano zadovoljstvo. Tako su sestre u prisojačku župu, prije spomnutoga susreta, stigle koji dan prije kako bi posjetile osamljene ili siromašne članove ove župne zajednice. Bila je to prigoda i za posjet dvjema obiteljima sa sedmero djece. Takvim svojim karitativnim djelovanjem  one nasljeduju utemeljitelja svoga reda slugu Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera. Ovom prigodom su priredile i reprodukciju fotografija koje govore o životu i djelovanju prvoga vrhbosanskoga nadbiskupa. Izložba je bila otvorena u športskoj dvorani Osnovne škole Stjepana Radića u Prisoju. Prije spomenute izložbe, ispred prisojačke crkve, okupljeni hodočasnici su se družili te imali priogdu upoznati i članove Prijatelja Maloga Isusa drugih hrvatskih i bosanskohercegovačkih župa, a u ovo Društvo, pod misnim slavljem, danas je primljeno 15-ak novih članova.

Vjernicima je i ovoga puta bisukup Perić na zanimljiv i lijep način uputio prigodnu riječ. Tijekom homilije, kroz praćenje Isusova života i djelovanja u Kafarnaumu, potom u dvorani Posljednje Isusove Večere te na samoj Golgoti, naglasio je da nam je Isus kao trajni simbol svoje ljubavi ostavio sebe, kojega primamo u Euharistiji kroz Njegovo Posvećeno Tijelo i Posvećenu Krv. Govorio je i zbog čega nam Isus pred oči daje svoje miljenike, ubožnike i svece. Naime, upravo po njima, njihovome kreposnome i uzornome životu bivaju uslišane i naše molitve. Na koncu, biskup Perić je molio i da što prije završi proces beatifikacije nadbiskupa Stadlera kako bi bio uzdignut i čašćen na oltaru.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi i ovoga puta su svojim pjevanjem uzveličali župni zborovi Regina Celi i Ankora.

Zora Stanić/Tomislavcity

 

 

Više slika sa ovoga susreta možete pogledati u našoj galeriji....

 

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje bb, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: