• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

booked.net

POSJEĆENOST

9.png4.png5.png9.png3.png1.png
Danas 994
Jučer 2693
Tjedan 9111
Mjesec 32417
Sveukupno 945931

29-03-2024

fra Jozo Čirko:

“Upravite svoj pogled prema nebu, upravite svoj pogled prema Mariji”

 

Što je zvijezda mornaru, Tvoj lik neka bude kršćanima.

Brojni Prisojani i vjernici okolnih buškoblatskih župa i duvanjskoga kraja okupili su se danas u Prisoju gdje su proslavili svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije u nebo.

 

Lijepo i korisno bilo je čuti riječi koje je vjernicima uputio dominikanac fra Jozo Čirko koji je u sumisništvu više svećenika i predslavio današnje svetu misu.

– Danas se osjećamo sretno jer vidimo da je Majku uzdigao i okrunio sam Bog, a njezina slika okružena anđelima među oblacima objavljuje sudbinu koja čeka sve nas. A ta sudbina i ta objava jest da ima mjesta za sve nas u tim oblacima na kojima je Djevica Marija. Ima mjesta za sve nas ako znamo i ako želimo ispuniti ono što je Djevica Marija ispunjavala.

 

– Želio bih kao navjestitelj Božje riječi, kao propovjednik jakim glasom pozvati sve nas: gledajte gore, upravite svoj pogled prema nebu, upravite svoj pogled prema Mariji. Jedino tako ćete se popeti na visine. Jedino tako ćete biti sposobni nadjačati oluje ove oporne i teške zemlje, ovoga teškog uzburkanog mora, kazao je među ostalim u homiliji dominikanac Čirko.

Skladnim pjevanjem sveto euharistijsko slavlje uveličao je veliki župni zbor Regina Coeli. Župnim zborovima, svećenicima, vjernicima i župljanima koji su pomogli da trodnevna duhovna priprema i sama svetkovina proteknu kako treba zahvalio je župnik don Ivan Bebek.

Zora Stanić/Tomislavcity

Više fotografija u našoj galeriji.

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje 55, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: