• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

booked.net

POSJEĆENOST

9.png6.png5.png3.png0.png3.png
Danas 382
Jučer 976
Tjedan 3381
Mjesec 15384
Sveukupno 965303

19-04-2024

Šesta obljetnica utemeljenja "Zavičajnog kluba Prisoja" - Novska

U petak 3.11.2017, je skupina Prisojana, predvođena svojim župnikom don. Ivanom Bebekom, bila u uzvratnom posjetu Zavičajnom klubu Prisojana u Novskoj...

Naime, Zavičajni klub Prisojana u Novskoj utemeljen je 2012. godine, a okuplja oko pedesetak obitelji porijeklom iz Prisoja. Predsjednik ovoga kluba je Mijo Šarić.

Već šest godina članovi Zavičajnog kluba Prisoje-Novska oko Gospojine posjete Prisoje, gdje su uvijek dragi gosti, a uzvratni posjet Prisojani rodbini i prijateljima u Novskoj, upriliče u jesen.

Uz ostale Prisojane u Novsku su putovali Jozo Ivančić, predsjednik KUD „Bužan“ Prisoje i članovi KUD-a.

Nakon okrjepe i raspitivanja o zdravlju i neizostavno pitanje: kako je doli, kako je ovaj onaj, je li živ taj i taj, tko se oženio, a tko iselio..., uslijedila je u večernjim satima zajednička misa u crkvi Svetog Luke Evanđelista, a misu je i za domaćine i goste predvodio prisojački župnik don Ivan, koji je održao nadahnutu propovijed.

Poslije svete mise upaljene su svijeće i izrečena molitva kod spomenika poginulim braniteljima u Novskoj, na kojem se nalaze i imena dva poginula Prisojanina.

Svi su se potom uputili u restoran, gdje su uz večeru izmijenjene zdravice, dobrodošlice i dobronašlice, domaćini su pripremili lijep kulturno-zabavni program, a u tomu se nisu štedjeli ni gosti, bilo je gange, bećarca, smijeha, šale...Odjekivalo je Novskom : Liskovača i Bukova Gora, tu je mene zaticala zora, oj...", a i ženskog bećarca, sa zavičajnim stihovima razgalio je okupljene.

Posebni gosti bili su članovi KUD „Kolo“ iz Starog Grabovca.

Tijekom ovih susreta niknula je ideja o bratimljenju Novske i Tomislavgrada, pa su već otpočele pripreme za ovo bratimljenje.

Prisojani su se jutros vratili u svoje Prisoje puni lijepih dojmova s ovoga gostovanja, a ne treba sumnjati kako je ovo druženje bilo ugodno i domaćinima koji su uputili srdačne i tople pozdrave kraju svojih korijena ili rodnom kraju Prisoju, cijelom buškoblatskom kraju i svima u Tomislavgradu!

Za još slika klikni na opširnije!

 

 

 

 

 

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje 55, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: