• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

booked.net

POSJEĆENOST

9.png6.png6.png6.png6.png3.png
Danas 1742
Jučer 976
Tjedan 4741
Mjesec 16744
Sveukupno 966663

19-04-2024

Proslavljena nebeska zaštitnica župe, VELIKA GOSPA!

MARIJO NA NEBO UZNESENA, MOLI ZA NAS!

                                PRISOJE!

U Prisoju 15.8.2015. godine je proslavljena nebeska zaštitnica župe Velika Gospa. Toga dana je bila jutarnja sveta misa u 7 sati za sve domaćice i domaćine koji ne mogu prisustvovati na svečanoj svetoj misi zbog prijema obitelji, prijatelja i gostiju. Svetu misu je predvodio župnik don Ivan Bebek. Crkva je bila puna. 

Kada je odzvonilo 11 sati pošli smo u svečanoj procesiji od crkve prema Kapeli u groblju gdje se slavila sveta misa.

Na čelu procesije je bio križ, kadionica, barjak župe, kip Blažene Djevice Marije kojeg su nosili župljani, svećenici i narod. Pjevao je mješoviti župni zbor Regina Coeli.  Svetu misu je slavio fra Anthony Burnside, župni vikar iz župe  Tomislavgrada, a rodom iz Australije i australac porijeklom. Uz fra Anthonija u koncelebraciji je bilo još 17 svećenika a velik broj svećenika je bio na raspolaganju vjernicima za ispovijed. Uz ministrante iz župe bili su još prisutni bogoslovi i sjemeništarci. Fra Anthony je u dirljivoj propovijedi i prigodnoj riječi svima nama istakao lik Blažene Djevice Marije na nebo slavno uznesene kao primjer, žene, majke koja moli, koja se žrtvuje, u svemu slijedi Isusa Krista, ponizna službenica i kao takva zaslužila je biti naša Kraljica. Nebeska Kraljica koja se razlikuje od svih kraljica ovoga svijeta. Mnoge ovo zemne kraljice su nedodirljive a Ova je posebna, uvijek je tu uz nas, da nas vodi, štiti i zagovara. Na svetoj misi je bio prisutan velik broj vjernika, kako domaćih župljana, tako vjernika iz svih okolnih župa i krajeva. Na ovogodišnjoj proslavi župe, kao i lani pridružio se  i „Zavičajni Klub Prisojana“ iz Novske. Posebno su bili pozdravljeni. Isticali su se svojim barjakom a na kraju svete mise su uručili prigodne darove župi i župniku.

 

Dan je bio izvrstan. Na koncu svete mise župnik je pozdravio i čestitao svim župljanima patron župe te pozvao svećenike, redovnike i redovnice, bogoslove, sjemeništarce i časne sestre na zajednički objed u župnu kuću.

Svima veliko Hvala na svemu što su učinili za ovu proslavu!

Dragi Bog svima bio plaća i nagrada a naša Nebeska majka neka nas i dalje, čuva, štiti, brani i zagovara. 

 

Ostale slike možete vidjeti u našoj  galeriji !

 

 

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje 55, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: