• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

booked.net

POSJEĆENOST

1.png2.png2.png3.png9.png8.png1.png
Danas 1030
Jučer 1715
Tjedan 2745
Mjesec 30048
Sveukupno 1223981

16-07-2024

Mlada misa don Ivana Šarića u Prisoju

U srijedu, 9.8.2023. godine proslavljena je Mlada Misa don Ivana Šarića sina Stjepana Šarića i pok. Ljubice r. Ljubičić koja je preminula prošle godine 1.6.2022. tri tjedna prije don Ivanova đakonskog ređenja.

Za Mladu Misu su se Prisojani pripremili dan ranije, čiščenjem groblja, okoliša crkve i pristupnih putova gdje se okupilo 40ak župljana, a uvečer se slavila sveta misa uočnica i Križni put na Prisojačkoj Kalvariji gdje je prisustvovao lijep broj vjernika.

Na dan Mlade Mise okupilo se 20ak svećenika, lijep broj časnih sestara svih redova, bogoslova i novaka.

Svečanos je započela na obiteljskoj grobnici gdje je otac mladomisnika udijelio svoj blagislov sinu don Ivanu. Nakon blagoslova svećenici i obitelj su krenuli u procesiji u župnu crkvu. Misno slavlje su pratili liturgijskim pjevanjem klapa hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj. Crkva je bila prepuna a velik broj vjernika je bio i okolo crkve.

Prije svete mise župnik don Ivan Bebek je pozdravio mladomisnika, svećenike i okupljene vjernike. Potom je mladomisnika pozdravila nećakinja Sara prigodnom recitacijom. Don Ivan je započeo misno slavlje pod kojim je krstio treće dijete svoga brata Rafaela. Njegova sestra Iva je o Uskrsnu svijeću pripalila svijeću i stavila pred Oltar da ih podsjeća na prisutnost pokojne majke Ljubice koja ih prati s nebesa. Liturgijsko čitanje je navijestio njegov brat Rafael. Propovijednik je bio ujak mladomisnika fra Petar Ljubičić.

Sveta Misa je proslavljena dostojanstveno, pobožno i dirljivo. Nakon svete mise slavlje se nastavilo u restoranu Eko selo Grabovica gdje se okupilo oko 500_tinjak gostiju uz pjevanje i sviranje klape sv. Juraj. Mladomisnik je ponovno pozdravio i zahvalio svima okupljenima i na ovom slavlju i uputio blagoslovnu molitvu.

Pratili smo don Ivana kad je bio u Švicarskoj gardi koja je osiguravala sv. Oca Papu. Pratili smo don Ivana kao bogoslova u svojim molitvama. Sada ga pratimo kao Isusova svećenika ponosni na njega i moleći za njega da bude svet svećenik i ustraje u svetom pozivu.

Živ i zdrav bio i dragi ga Bog blagoslovio!

 

 

 

 

za još slika idi te u našu galeriju ili klikni  ovdje..

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje 55, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: