• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

POSJEĆENOST

2.png4.png7.png1.png6.png2.png
Danas 5
Jučer 1069
Tjedan 5047
Mjesec 26416
Sveukupno 247162

25-06-2022

 

booked.net

Don Marko Kutleša proslavio zlatnu misu!

Veliča duša moja Gospodina… (Lk 1, 46)

Lijepo i svečano bilo je ove subote 31.7.2021 u našoj župi gdje je na groblju Glavičice zlatnu misu slavio naš don Marko Kutleša, svećenik Mostarsko-duvanjske biskupije.

Najprije je nazočne svećenike, časne sestre i vjernike pozdravio domaćin naš župnik don Ivan Bebek, te je slavlje moglo započeti. Koncelebrirano misno slavlje uz brojne svećenike predslavio je nadbiskup Dražen Kutleša – koadjutor Splitsko-makarske nadbiskupije.

Potom se zlatomisniku i vjerničkome puku obratio i don Željko Majić, ravnatelj Caritasa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije u svoje ime a i u ime biskupa mons. Petara Palića, pročitavši čestitku koju je uputio don Marku.

Zanimljivo je bilo čuti i vjerničko svjedočanstvo o životu i primjeru tihoga, skromnoga, ali i vedroga i šaljivoga don Marka, a kazivao ga je Ljubo Primorac, ministrant u njegovoj  bivšoj župi Gabela Polje.

Na koncu misnoga slavlja nazočnima se obratio zlatomisnik don Marko Kutleša, uputivši najprije zahvalu Bogu na svećeničkom pozivu, te njegovim pokojnim roditeljima Stipanu Kutleši i Milici, r. Ćavar na daru života, potom rodbini, prijateljima i svima koji su ga svojim molitvama i ljubavlju nesebično pratili.

– Da se i sto puta rodim, opet bih bio svećenik. Otkako sam postao svećenik, svakodnevno molim za cijeli svijet, a osobito za svoj hrvatski narod – kazao je don Marko, dodavši da mu je jedino žao što još nije u Africi čiji čovjek nikada ne govori protiv Boga.

Među nazočnim vjernicima, ovom slavlju nazočili su i predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin, potom Ivan Šarić trenutno bogoslov, jedan od rijetkih Hrvata koji je svojevremeno bio član u papinskoj švicarskoj gardi, podrijetlom iz Prisoja, te ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman, također prisojačke gore list.

Uz zlatomisničko slavlje, dodajmo da je danas na groblju Glavičice blagoslovljen kip Gospe Lurdske – dar Prisojanina Jure Šole, a na poticaj don Marka Kutleše.

Don Marko Kutleša rođen je u Prisoju 1. kolovoza 1944. godine.  Za svećenika je zaređen u Studencima, 29. lipnja 1971. godine. Već nakon bogoslovskih dana imao je želju poći u misije te je kao misionar djelovao u Ruandi od 1982. do 1994. godine. Tijekom svećeničke službe don Marko je obnašao službu vikara za pastoral, bolničkoga kapelana u Mostaru, te bio župnik na Rudniku, Drežnici, katedralni župnik u Mostaru, župnik u Gabela Polju. Sada se nalazi u svećeničkom domu u Mostaru.

Don Marku upućujemo iskrene čestitke na velikome jubileju – proslavi 50 godina svećeništva!

Zora Stanić/Tomislavcity

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje bb, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: