• Crkva Prisoje

   

  Uznesenje Blažene Djevice Marije

 • Župna Kuća Prisoje

   

 • Prisoje

 • Panorama s kalvarije

POSJEĆENOST

4.png5.png6.png9.png1.png
Danas 758
Jučer 993
Tjedan 1751
Mjesec 6684
Sveukupno 45691

07-12-2021

 

booked.net

DRAGI ŽUPLJANI ŽUPE PRISOJE

 • Po odredbi Kriznog stožera civilne vlasti na javnoj površini ne smije biti zajedno više od 5 osoba. Do sada sam slavio svete mise na ljetnom oltaru, na žalost to više ne mogu činiti. Dužni smo poštovati odredbe civilne vlasti. Stoga svete mise i obrede ću imati u župnoj crkvi uz prisustvo 5 vjernika.

Teško je napraviti raspored i odrediti tko će doći na misu ili obrede. Znam da bi svatko želio doći, nažalost situacija je takva da mnogi ne mogu pristupiti. Stoga molim Vas, sve župljane, za vrijeme svetih misa i obreda, čut ćete crkvena zvona za početak, ostanite u svojim kućama, izmolite obiteljski Križni put, ili Gospinu krunicu i litanije ili krunicu Božanskog Milosrđa. Svete mise će se slaviti za određene nakane ali i sve vaše nakane. Molimo svi zajedno u ovim teškim vremenima da nas dragi Bog po zagovoru Blažene Djevice Marije na nebo slavne uznesene očuva od zaraze grijeha, zaraze korona virusa ali i od svakoga zla.

Želio bih da budu zastupljeni župljani iz svih dijelova župe. Stoga predlažem ovako:

VELIKI ČETVRTAK – Neka dođe 5 vjernika iz Dučića

VELIKI PETAK – Neka dođe 5 vjernika iz Ivančića – Krište

VELIKA SUBOTA – Neka dođe 5 vjernika iz Novog naselja

USKRS – Misa u 9 - neka dođu oni vjernici čija je nakana – Misa u 11 sati – Neka dođe 5 vjernika iz Orašac, Guber, Karlov Han, Vrilo, Brljevci.....

Uskrsni ponedjeljak – NEKA DOĐU ONI VJERNICI ČIJA JE MISNA NAKANA

Svete mise radnim danom slavim svako jutro u 7i30. Odredba je Biskupije ali ujedno i civilne vlasti da na te mise dolaze samo oni čija je misna nakana.

Nažalost, za sada je ovakva situacije. Iz dana u dan mijenjaju se informacije a čvrsto vjerujem da će se i ovo promijeniti. Za sada smo dužni poštovati ove odredbe. Bogu hvala do sada je u našoj župi bilo sve u redu. Od sada trebamo ići i raditi ovako do daljnjega. Sve obavijesti možete pročitati na Web stranici naše župe.

 • Svećenik dolazi ispovjediti bolesnika samo u smrtnoj situaciji.
 • Blagoslov hrane biti će na Veliku Subotu onako kako je određeno u župnom listiću.: u 11 sati, u 12 sati, u 15 sati i u 16 sati. Dodajem novi termin a to je u 11i30 u školi. Možete hranu ostaviti u hodniku, ja ću doći blagosloviti. Ako možete ponijeti hranu od susjeda na blagoslov slobodno to učinite. Ukoliko tko ne može doći na blagoslov ili spada pod ove odredbe onda neka postupi ovako: domaćin obitelji, uz blagoslovljenu sol i vodu uz uskrsni ručak neka izmoli molitve i učini blagoslov hrane.

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje bb, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: