• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

booked.net

862473
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Sveukupno
757
3338
6967
831694
34032
101434
862473

Your IP: 34.238.248.103
2020-08-11 05:04

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE NA GROB BL. ALOJZIJA STEPINCA

Zagrebačku prvostolnicu i grob bl. Alojzija Stepinca, u subotu 3. ožujka pohodili su vjernici Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije pod geslom „in nomine Domini".

Oko tisuću i petsto hodočasnika iz dvaju hercegovačkih biskupija, predvođenih mostarsko-duvanjskim biskupom i upraviteljem trebinjsko-mrkanskim Ratkom Perićem, te pedesetak dijecezanskih i redovničkih svećenika, kao i redovnica više redovničkih zajednica, u jutarnjim satima ispunili su trg ispred Stepinčeve katedrale.

Naša župa, te još sa župljanima župe Rašeljke, sa ukupno 50 hodočasnika predvođeni župnikom don Ivanom su također bili dionici ovog hodočašća i sve nam je Bogu hvala proteklo u najboljem redu. Ni snijeg ni kiša ni hladno vrijeme nisu nas spriječili da srcem odemo počastiti Bl. Alojzija Stepinca.

U ime zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, hodočasnike je pozdravio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, istaknuvši da ovim hodočašćem u zagrebačku katedralu na grob bl. kardinala Stepinca obnavljaju svoju vjeru i vjernost, svoje pouzdanje i nadu, svoju ljubav i predanost Gospodinu, moleći zagovor blaženoga Alojzija.

Lijepo je vidjeti sve vas, osobito mlade, okupljene usprkos izvanjskoj hladnoći, u toplini srca koja jedina otvara obzor budućnosti; lijepo je vidjeti Hercegovinu u zagrljaju ove prvostolnice i dirljivo je vidjeti Hercegovinu koja grli ovo središte naše Crkve i naroda, oslonjenu na uzor blaženoga Alojzija", rekao je mons. Šaško. 

Hodočasnički molitveni program velikog biskupijskog hodočašća u zagrebačku katedralu, u prigodi 120. obljetnice rođenja i 20. obljetnice beatifikacije blaženog kardinala, sastojao se od zajedničkog pokorničkog bogoslužja, ispovijedi, osobne pobožnosti bl. Alojziju te mise koju je predvodio biskup Perić. 

U propovijedi biskup Perić povezao je postaje Križnog puta sa životom bl. Alojzija. "Nadbiskup Alojzije Stepinac doživio je četrnaest stajališta Križnog puta u četrnaest godina svoga zatvorskog, zatočeničkoga sužanjstva, od presude u Zagrebu 11. listopada 1946. do preminuća u Krašiću 10. veljače 1960.", rekao je.  Blaženi Alojzije imao je na svom križnom putu i susret s majkom, Šimune cirence, pobožne žene i Veronike, a nije izostalo ni pljuvanje i klevetanje, napomenuo je biskup Perić koji se i sam podsjetio kako je to bilo na sprovodu blaženika. 

"Imao sam prigodu, kao učenik prvog razreda gimnazije na Šalati zajedno sa ostalih 450 sjemeništaraca, biti ovdje na sprovodu. Evo tu gdje je ovaj stup, verali smo se kao lasice da vidimo i to čudo od sprovoda", rekao je mons. Perić, pobudivši oduševljenje vjernika.

Nakon mise vjernici su molili pred grobom blaženog Alojzija Stepinca te posjetili Muzej bl. Alojzija Stepinca, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Još fotografija možete vidjeti u našoj galeriji !

 

Veliki je broj vjernika rodom iz naših župa koji žive u Zagrebu i u susjednim mjestima i županijama se pridružio nama i odazvao na ovo hodočašće.

 

Bl. Alojzije Stepinac, moli za nas!

 

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje bb, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: