• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STATISTIKA

Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1156
1127
8698
21990
37230
1945150

Vaš IP: 54.224.17.157
°F°C
Prisoje
Error! Unable to Find Specified Location!

Srce Isusovo proslavljeno u Glavičicama

 

 Na groblju Glavičice, u Dučiću, djelu župe Prisoje proslavili smo svetkovinu Presvetog Srca Isusova

Svetu misu u 11 sati, je predvodio župnik Don Ivan Bebek, uz koncelebraciju svećenika rodom iz Prisoja, don Matom Šolom koji se nalazi u svećeničkom domu u Mostaru. 

Okupio se lijep broj vjernika iz župe, ali i iz susjedne župe Podhum, odnosno sela: Golinjevo i Miši  koji tradicionalno dolaze a i imaju od davnina zavjet Presvetom Srcu Isusovu. Vrijedni mještani su po običaju učinili da sve prođe u najboljem redu: uredili i pokosili travu, pripremili razglas, osigurali stolice da vjernici mogu sjesti. Kako su bili aktivni prije početka mise i spremanju tako su i na kraju u raspremanju.  Pod misom je pjevao zbor mladih i djece Ancora pod vodstvom Antonije Ivančić. Mladi su sudjelovali u navještanju Božje riječi i čitanju molitve vjernika. Župnik je u propovijedi naglasio važnost štovanja Presvetog Srca Isusova, koje smo dobili preko svete Margarete Alacoque  i 12 obećanja Srca Isusova. Na poseban način je stavljen naglasak, na Velikom obećanju odnosno onom najpopularnijem, Velikoj devetnici kroz pobožnost devet petak u čast Srca Isusova: U prekomjernom milosrđu svoga Srca, obećajem ti, da će  njegova svemoguća ljubav udijeliti milost konačne pokore svima onima koji  se budu pričestili kroz devet prvih petaka uzastopice.  Neće umrijeti u mojoj nemilosti, niti bez svetih sakramenata. Moje Srce bit će im sigurno utočište  u tom posljednjem času. 

Na poseban način smo tri dana za redom molili za nova svećenička zvanja iz naših biskupija i iz župe Prisoje tražeći zagovor u svemu Presvetog Srca Isusova.  Svi smo zajedno danas molili: Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po srcu svojemu.

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje bb, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: