• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STATISTIKA

Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1156
1127
8698
21990
37230
1945150

Vaš IP: 54.224.17.157
°F°C
Prisoje
Error! Unable to Find Specified Location!

Krizma, četiri buškoblatske župe 

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Prisoje 18.6.2017.godine je podjeljen sakrament svete potvrde.  Svečana sveta misa koju je predvodio generalni vikar don. Željko Majić, bila je u 11 sati. Na misu su došli krizmanici iz 4 župe Buškog jezera: Prisoje, Grabovica, Rašeljke i Vinica. Ukupno je bilo 30 krizmanika. U koncelebraciji su bili župnici iz 4 župe ali i drugi svećenici.  Ove godine je župa Prisoje sa župnikom don. Ivanom bila domaćin župa. Pa su stoga krizmanici iz Prisoja bili aktivni sudionici svete krizme. Pod misom je jako lijepo pjevao naš veliki zbor Regina Coeli. Okupio se velik broj vjernika iz svih župa.  Don. Željko je u prigodnoj ali i odličnoj propovijedi potakao krizmanike, ali i sve nas da ostanemo vjerni Bogu i Crkvi i pohvalio zajedništvo ove 4 župe Buškog jezera.

Nakon krizme u župnoj crkvi don. Željko i župnik don. Ivan su pošli u obiteljsku kuću Ivice Ćurića, gdje je podijeljen sakrament svete potvrde njegovoj kćeri Vesni Ćurić. Vesna Ćurić je dijete sa posebnim potrebama. Na poseban način smo se radovali ovoj krizmi. Nastojali smo u svemu izići u susret i pomoći ovoj obitelji da ih Duh Sveti u njihovim potrebama pomogne.

Nakon krizme svi su svećenici pošli u veliku župnu dvoranu kod župnika na objed i susret. Bilo je prisutno 8 svećenika, generalni vikar don Željko Majić ali i časne sestre Služavke Malog Isusa iz Sarajeva i Gromiljaka : s. Danica, s. Manda sa kandidaticama, Ivkom i Anelom koje su došle posjetiti župu ali i biti uz našu krizmanicu Mariju Ivančić koja uskoro kreće u njihov samostan. 

Hvala lijepa ovoj generaciji krizmanika koji su bili aktivni kroz ovu godinu u Prisoju, kao čitači, ministranti, pjevači i nastojali pomoći u svemu.

Krizmanici župe Prisoje - 2017. godina.

Ante Šarić, Ivan Ljubičić, Mirko Banović, Mate Kutleša, Ante Udovičić, Danijel Sučić, Stipan Krivić, Marija Ivančić, Petra Krivić, Petra Bošnjak, Antonija Brzović i Vesna Ćurić.

Dragi Bog neka ih čuva i blagoslovi.

 

 

Krizmanici 4 Buškoblatske župe

 

Prisojački krizmanici 2017g.

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje bb, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: