• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

booked.net

838680
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Sveukupno
2769
4067
6836
796879
10239
101434
838680

Your IP: 46.229.168.134
2020-08-03 16:27

Poziv, za prijave mladih na susret H. K. M. u Vukovaru!

Povodom Nacionalnog susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM), koji će se 29. i 30. travnja 2017. godine održavati u Vukovaru, pozivamo sve mlade naše župe a i okolnih župa, da se prijave kod župnika u koliko žele organizirano ići na ovaj susret. Radi što bolje organizacije tj. da imamo vremena za organiziranje, prijave se primaju narednih 15_ak dana.

Nadbiskupijski povjerenik Đakovačko-Osječke nadbiskupije, za pastoral mladih vlč. Filip Perković, (treba li napomenuti da je porijeklom iz Prisoja) je ovogodišnji organizator i kreator gesla susreta:

Krist, nada naša (1 Tim 1,1).

“U trenucima koji nisu uvijek lijepi i veseli i mnogi mladi nalaze se pred različitim izazovima, posebno nezaposlenosti i besperspektivnosti, želimo im dati malo drugačiji pogled na mnoge stvarnosti koje su dijelom našeg vjerničkog i društvenog života. Upravo smo zato izabrali ovu rečenicu sv. Pavla, preko koje želimo mladima njihova nadanja usmjeriti prema Onome koji je nada svih nas vjernika, a to je sam Gospodin. Također, želimo ih potaknuti da nada za njih ne predstavlja nekakvu pasivnu stvarnost, iščekivanje nečega, već proaktivnu stvarnost u kojoj smo kao društveni čimbenici i vjernici pozvani djelovati i svojim djelovanjem promijeniti najrazličitije paradigme društva u kojemu se nalazimo, a koje prepoznajemo kao loše i koje nas koče na putu razvoja, kako osobnoga tako i zajedničkoga”, rekao je vlč. Perković, tumačeći geslo.

Tumačeći logotip SHKM-a 2017. u Vukovaru, istaknuo je kako je bila želja prenijeti poruku nade mladima koje se poziva na ovaj susret, “nade koja po Kristu ulazi u živote nas kao pojedinaca i kao zajednice”. Logotip sadrži tri ključna elementa: križ, golubicu i siluetu vukovarskog vodotornja. Križ je središnji simbol kršćanstva, u križu kršćanin prepoznaje znak Kristove muke ali isto tako i put prema uskrsnoj nadi. Na taj način križ u ovome logotipu obuhvaća i značenje koje je grad Vukovar imao i ima za našu domovinu, simbol stradanja ali i simbol nade u trenucima koji se čine beznadnim. Simbol golubice izabran je iz dva razloga, jer u prvome redu ona simbolizira mir, a jedan od razloga je i poznati arheološki nalaz Vučedolske “golubice”, jedan od simbola Vukovara i vukovarskog kraja. Treći element je silueta vukovarskoga vodotornja koji simbolizira postojanost i u najtežim trenucima kroz koje je prolazio grad Vukovar sa svojim stanovnicima, kao i cijela domovina. Boje logotipa su plava, bijela, crvena i žuta. Plava kao boja neba i rijeka Dunava i Vuke koje protječu kroz Vukovar, bijela boja mladenačke i vjerničke radosti, crvena kao boja mučeništva kroz koje je prošao grad Vukovar i njegovi stanovnici, te žuta odnosno zlatna kao boja uskrsne proslave i Kristove pobjede, budući da se susret održava u uskrsnome vremenu.

“S iznimnom radošću i zadovoljstvom prihvaćamo inicijativu da se ovaj Susret hrvatske katoličke mladeži dogodi upravo u gradu Vukovaru. Vjerujem da nije slučajno da nakon Dubrovnika sljedeći susret dolazi u Vukovar. To su dva grada patnika, koja su pretrpjela iznimna stradanja i žrtve. Možemo zahvaliti Nadbiskupiji i svima koji su promišljali o Vukovaru, o njegovoj simbolici, koji je mjesto posebnoga značenja, koje je zaslužilo poseban pijetet. S radošću očekujemo sve mlade koji žele doći u Vukovar, koji žele obnoviti i produbiti svoju vjeru, nadu, koji žele vidjeti kako Vukovarci žive, koji žele osjetiti jedan novi zanos. Mi ćemo ih s radošću dočekati široke ruke”, istaknula je pročelnica iz Vukovara Ana Živanović.

Sve informacije o SHKM Vukovar 2017. mogu se pronaći na mrežnim stranicama Đakovačko-osječke nadbiskupije!

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje bb, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: